Atracții turistice în Azuga

         Azuga este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, fiind binecuvântat cu o poziție perfectă între Munții Bucegi și Munții Baiului care înconjoară orașul de jur împrejur și străbătut de cele două râuri, Azuga și Prahova. Orașul este traversat de șoseaua națională DN1, care leagă Ploieștiul de Brașov.  Prin oraș trece și calea ferată Ploiești-Brașov, pe care este deservit de stația Azuga.

         De asemenea, există și câteva monumente istorice pe care turiștii le pot descoperi, cum ar fi cimitirul eroilor din Primul Război Mondial, numeroasele case cu valoare arhitecturală precum casele Ion Taras, Lucian Marcu sau Petre Tibeica și monumentele închinate Ecaterinei Tedoroiu și Eroilor de la 1877. Există și câteva monumente naturale ce merită bifate, precum Fagul Secular din curtea Ocolului Silvic, Arborele Mamut și Bradul alb aflat pe potecă spre Gârbova.

        Pornind din Azuga, mai puteți vizita și următoarele:

Castelul Peleș

Valea Prahovei, România
Obiective turistice în categoria: Cetăți și castele
Complexul Peleș – ansamblul arhitectural (castelul Peleș, Pelisorul, Foișorul, Corpul de garda și Economatul) construit de regele Carol I pe malul stâng al pârâului Peleș într-un loc deosebit de pitoresc reprezintă unul din obiectivele cele mai căutate de pe Valea Prahovei.

Munții Bucegi

Valea Prahovei, România
Obiective turistice în categoria: Platouri montane
Munții Bucegi se întind de-a lungul porțiunii superioare a Văii Prahovei, în estul Carpaților Meridionali și privesc maiestuos spre orașele presărate ca niște perle pe această vale: Predeal, Azuga, Bușteni, Poiana Țapului, Sinaia. Se întind pe teritoriul județelor Dâmbovița, Prahova și Brașov.

Peștera Ialomiței

Parcul Natural Bucegi, România
Obiective turistice în categoria: Sfinxul, Castelul Peleș si Castelul Cantacuzino. Peștera Ialomiței denumită și Peștera Ialomicioarei Se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porțiune de încă 80 m, cu galerii și săli.

Cheile Grădiștei şi Cheile Moeciului

Bran Moeciu, România
Obiective turistice în categoria: Chei
Cheile Moeciului sunt situate în apropierea localității Moeciu, la aproximativ 8 km de Bran. Decorul acestei zone este spectaculos, de o sălbăticie aparte. Cheile Grădiștei se află situate în apropierea localității Moeciu de Sus, și impresionează datorită sălbăticiei peisajului și a formațiunilor stâncoase.

Castelul Cantacuzino - Bușteni

Valea Prahovei, România
Obiective turistice în categoria: Cetăți și castele
Castelul Cantacuzino a fost clădit în anul 1911 în parcul al cărui proprietar a fost Prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino zis “Nababu” din cauza averii sale impresionante. Se spunea că ar fi putut pava întreagă curte aferentă castelului cu monedele sale de aur.

Castelul Bran

Bran Moeciu, România
Obiective turistice în categoria: Cetăți și castele
Castelul Bran, situat în apropiere de Bran şi în imediata apropiere de Braşov, este un monument național și punct de reper în România. Cetatea este situată la granița dintre Transilvania şi Ţara Românească, pe DN73. Este cunoscut sub numele de “Castelul lui Dracula” fiind unul din multele locuri legate de legenda lui Dracula, inclusiv Castelul Poienari şi Castelul Corvinilor.

Mănăstirea Caraiman

Valea Prahovei, România
Obiective turistice în categoria: Mănăstiri
Mănăstirea Caraiman este o mănăstire ortodoxă aflată în localitatea Bușteni, la poalele masivului Caraiman. Crucea de pe Caraiman parcă străjuiește potecă ce duce pașii pelerinilor spre mănăstire. Mergând spre telecabina din Bușteni, la un moment dat, pe partea stânga, un indicator și o icoană arată potecă, cu dale de piatră pe alocuri, ce duce spre mănăstire.

Canionul 7 Scări

Dâmbul Morii, Brașov, România
Obiective turistice în categoria: Cetăți și castele
Conform cercetărilor efectuate de geologi, Canionul 7 Scări datează încă din epoca mezozoică, atunci când pământul era casa dinozaurilor. După recuperarea și examinarea mai multor fosile, s-a ajuns la concluzia că partea inferioară a canionului datează din perioada jurasică, iar partea superioară datează din perioada triasică. Cu alte cuvinte, aici au trăit cândva dinozaurii.

Cetatea Râșnov

Bran Moeciu, România
Obiective turistice în categoria: Cetăți și castele
Cetatea Râșnov este o cetate țărănească veche din orașul Râșnov (județul Brașov). Este una dintre cele mai bine păstrate cetăți țărănești din Transilvania și a fost construită în secolele 13-14 de către locuitorii așezării cu același nume, cu scopul principal de se apăra împotriva atacurilor tătarilor.

Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman

Valea Prahovei, România
Obiective turistice în categoria: Monumente
Cel mai mare și valoros monument al orașului Bușteni, unic în țară, este Crucea Eroilor Neamului căzuți pe câmpurile de lupta pentru întregirea neamului. A fost construită între anii 1926-1927 prin grija Majestății Sale Regina Maria și amplasată pe șaua muntelui Caraiman, la cota 2291 m.

Mănăstirea Sinaia

Valea Prahovei, România
Obiective turistice în categoria: Mănăstiri
Mănăstirea Sinaia – după trei sute de ani de existența, monumentul continuă să vegheze orașul care-i poartă numele și al cărui simbol spiritual este.

Biserica Neagră Brașov

Transilvania, România
Obiective turistice în categoria: Biserici
Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din România. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția să a durat până în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă că prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilica cu trei nave, egale că înălțime, înscriindu-se în tipul de biserica-hala preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Piața Sfatului Brașov

Transilvania, România
Obiective turistice în categoria: Locuri pitorești
Piața Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Brașov se organizau târguri atât pentru negustorii săși și români cât și pentru cei veniți din Ungaria. Se ajungea în piața prin stradă Vămii (actuală Mureșenilor), iar lângă stradă erau vămuite mărfurile.

Castelul Pelișor

Valea Prahovei, România
Obiective turistice în categoria: Cetăți și castele
Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peleș, în Sinaia. Castelul a fost construit între anii 1889 și 1903, de regele Carol I și era destinat viitorului rege Ferdinand și Reginei Maria. Pâna la finisarea Pelișorului, tinerii au locuit la Foișor. Pelișor are doar 99 de încăperi, față de Castelul Peleș cu 160 de încăperi. Întreaga casă a fost decorată pentru a fi o reședință princiară și poartă amprenta unei personalități puternice: regina Maria. Holul de onoare este lambrisat cu lemn de stejar.