Regulament saună

REGULAMENT DE UTILIZARE A SAUNELOR HOTEL CARPAT INN - ZONA SPA

1. Sauna este destinată persoanelor peste 16 ani; copiii sub 16 ani nu pot folosi sauna. Din respect pentru ceilalți oaspeți, cât și pentru propria protecție, vă rugăm să vă așezați pe prosop pentru a evita contactul corpului transpirat cu băncile de lemn. Papucii și halatele se vor lasă afară, la intrarea în saune; NU lăsați haine sau prosoape în saună pentru a preveni producerea unui incendiu.

2. Sauna este un dispozitiv electric; de aceea, vă rugăm să nu puneți peste pietre, ziare sau orice alt material inflamabil.

3. Uleiul aromat din saună se pune numai în apa din vas și aceasta se toarnă pe pietre! NICIODATĂ NU TURNAȚI ULEI DIRECT PE PIETRE! POATE FI TOXIC! Solicitați personalului SPA pentru aroma dorită.

4. Expunerea prelungită în saune poate cauza greață, amețeli și leșin. Timpul rezonabil de folosire a saunelor este de 10 minute și se recomandă a nu se depăși 20 minute.

5. Specialiștii nu recomandă utilizarea saunelor de către persoanele cu una dintre următoarele probleme de sănătate – CONTRAINDICAȚII: Femeile însărcinate/Tensiune arterială mică sau mare/Afecțiuni cardiovasculare sau bronhopulmonare severe/ Sub influența băuturilor alcoolice, Anticoagulantelor, Antihistaminicelor, Vasoconstrictorilor, Vasodilatatorilor, Stimulantelor, Narcoticelor sau a Tranchilizantelor

6. Persoanele care simt amețeală sau leșin trebuie sa părăsească sauna imediat.

7. Nu utilizați sauna imediat după un antrenament intens sau după efectuarea unei activități intense.

8. Toate bijuteriile din metal (aur, argint etc.) trebuie scoase înainte de a intra în saună; inclusiv lentilele de contact.

9. Pentru o igienă corectă, dușul este obligatoriu înainte, după sau între saune. După ce v-ați uscat, puteți intra în saună. Dacă folosiți piscina, faceți duș înainte ori de cate ori intrați în saună.

10. După fiecare intrare în saună, răcoriți-vă la unul din dușuri, pentru a readuce temperatura corpului la parametrii normali și pentru a pune sângele în mișcare.

11. Între saune se recomandă câteva momente de relaxare (10-15 min) după fiecare intrare.

12. Hidratarea este foarte importantă: saunele vă vor face să transpirați, deci veți pierde multă apă. Vă recomandăm să beți apa înainte de a intra în saune și mai ales după.